Akkorát nyomtatunk amekkorát csak szeretnél! Óriás méretű táblák nyomtatásai több darabból készülnek, átlapolásos módszerrel és ponyvák több darabból hegesztjük össze Neked, szinte alig észrevehető módon. Papírplakátok 100-125 cm szélességben és tetszőleges hosszúságban nyomtathatóak.

Természetesen szabvány méretű plakátok is elkészíthetőek, melyek az alábbiak:

Standard ISO/DIN papírméretek (mm-ben)

Az általunk alkalmazott tinta a piacon kapható legjobb minőség, briliáns élénk színeket lehet elérni az alkalmazásával. Mivel mi nem hagyományos fix (standard dots) méretű cseppméretben nyomtatunk, hanem változtatható cseppméretben (variable dots) ezért az átmenetek még szebbek, még élénkebbek, mint a legtöbb más konkurens cégnél. (fotó mód)

Nagyobb méretben viszont bevett szokás, hogy csökkentünk a kinyomat minőségén, mivel ezeket a nyomatokat távolabbról nézzük és ezáltal nem probléma, ha nem fotó minőségben készül. Ezáltal gyorsabban is készülnek el és az áruk is lényegesen kedvezőbb. (eco mód)

A legjobb ha nagy felbontású képként (PNG, JPEG) vagy TIFF formátumban kapjuk meg az anyagot.

A JPEG azért jó mert a fájl mérete nagyon jól lecsökkenthető. A mentésnél ugyan romlik valamelyest a kép minősége, de ha legjobb minőségben mented vagy exportálod el az anyagot (max quality), akkor nincs észrevehető minőségromlás.

Ha az internetről töltöttél le képet, vagy saját fotót készítettél akkor az esetek többségében ez JPG.

A TIFF is tökéletes, ez is jól tömöríthető (használhatod a ZIP vagy LZW tömörítést) Ez ráadásul veszteségmentes tömörítés, tehát minimális minőségromlással sem kell számolnod.
Ajánlott felbontás: 1 m²-ig 200-300dpi, 3 m²-ig 150dpi, 15 m²-ig 1000 dpi.
Vektoros formátumok közül: CDR, esetleg AI vagy EPS. A grafikákat mindenképp görbévé konvertált betűkkel küldd, mert nekünk nem biztos, hogy megvannak azok a betűkészletek amik a Te gépeden vannak telepítve.

Más formátumok esetén mint pl.: Microsoft Powerpoint, Word, Excel, egyéb fájlokat PDF-be kell konvertálni és ebből kell JPG-et csinálnunk, különben nem tudjuk nyomtatni. Nem szerencsések ezek a formátumok, mert a többszöri konvertálásnál változhatnak a színek és a különböző beállítások.

Nagyon sok jó és felhasználóbarát program létezik a piacon. Ezek közül a legnépszerűbbek : rajzprogramok közül (vektorgrafika) Corel Draw, Adobe Illustrator; képmanipuláló programok közül (pixelgrafika) Adobe Photoshop, Ulead Photoimpact, Corel Photo Paint.

Cégünk nem határoz meg minimális rendelési mennyiséget, azonban ez termékenként eltér a különböző egységcsomagolások miatt.

Bővebben a Szállítás menüpont alatt olvashat ebben a témában.

Sokan tévesen hiszik, hogy a szita és transzfernyomás két teljesen eltérő emblémázási módszer.

Szitanyomás alatt két eljárást különböztetünk meg: direktnyomást és transzfernyomást.

Direktnyomás esetén a festéket közvetlenül az anyagra visszük fel, majd hőkezeléssel fixáljuk a nyomatot a termékre.

A transzfernyomás lényegében egy két lépésben kivitelezett szitanyomás: első lépésben egy papír hordozó felületre (transzferpapírra) visszük fel a nyomatot, amit a második lépésben ipari hőprések segítségével helyezünk el az alapanyagon. Így akár íves felületek is emblémázhatóak.

A mai modern hímzőgépek számítógép vezéreltek, így minden egyes hímzésnek el kell készítenünk a hímző programját. A programot legkönnyebben vektoros fáljból tudjuk elkészíteni (.cdr, .eps, .ai, .pdf), de ha a küldött kép nagy felbontású akkor általában abból is tudunk dolgozni.

Ha csak az adott kép áll rendelkezésére és nem jó a felbontása, grafikusaink könnyedén meg tudják rajzolni plusz költség ellenében a minta bonyolultságától függően.

Színátmenetes grafikát hímezni nem tudunk, az ilyen grafikákat le kell egyszerűsíteni direkt színekre.

Természetesen tudunk segíteni. Küldd át a képet és mi szemrevételezzük. Nem kerül semmibe sem. Ha nem elég jó a minősége akkor próbálunk javítani rajta. Az sem mindegy, hogy az adott kép mekkora méretben, milyen anyagra és milyen felhasználásra készül.

Sajnos az internetes oldalakon többnyire kis felbontású képek vannak publikálva, amelyek többsége nem alkalmas nagy méretű és jó minőségű nyomtatásra.A következő megoldásokkal találhatsz megfelelő képeket:

Használhatod például a Google képkeresőjét. Érdemes a „Keresőeszközök”-re klikkelni és itt be tudod állítani a képek felbontását. Érdemes minimum 2 megapixel, vagy a feletti képeket keresni.
Igénybe veheted különböző fizetős (stock) oldalak szolgáltatásait. Ezeken az oldalalakon profi fotósok által készített képek vannak a legtöbbször lélegzetelállító minőségében. Ilyen oldal például az Istock – www.istock.com
Ha stock oldalról töltesz, akkor általában előre ki kell választani milyen felbontásban töltesz le. 2000 x 2000 pixel és a felett már bőven megfelelő lehet a minőség.

Csinálhatsz fotókat Te magad is. A mai gépek már rendkívül jó képeket tudnak készíteni. Lehetőleg mindig a legnagyobb felbontásra állítsd a gépet. Persze céges portfólióhoz, vagy termék fotósorozathoz szükség lehet profi, szépen bevilágított fotókra. Ebben is segítségedre tudunk lenni.

A nyomtatások többsége UV és vízálló. Ezek élettartama anyagonként változhat. Több éves felhasználás esetén mindenképp célszerű a nyomatokat védőfóliázni, a molinókat és reklámponyvákat pedig védőlakkal szoktuk védeni a mechanikai és egyéb hatásoktól.